איחוד תיקים הוא מצב שבו הרשם בהוצאה לפועל מסכים לאחד את כל תיקי ההוצאה לפועל שנפתחו נגד החייב, כלומר, לפתוח תיק חדש שנקרא "תיק האיחוד". התשלומים החודשיים עוברים לתיק האיחוד ומתיק האיחוד התשלום החודשי מפוזר לתיקים הפרטניים באופן יחסי.
מדובר בהליך בהוצאה לפועל, המיועד לשרת חייבים נגדם נפתחו תיקים רבים בו זמנית. כאשר מתנהל נגד החייב תיק אחד – הרי שסכום התשלום החודשי המקסימאלי לו יידרש במסגרת הסדר התשלומים הנו סכום סביר. אולם, אם מתנהלים נגד החייב מספר תיקי הוצאה לפועל במקביל – הוא יתקשה לעמוד בנטל התשלומים החודשיים והסכום המצטבר עלול להגיע לסכומים גבוהים.
באיחוד תיקים יאוחדו כל התיקים המתנהלים נגד החייב וייקבע עבורו הסדר תשלומים עבור התיק המאוחד, בהתאם לגובה החוב ויכולותיו הכלכליות - פה בעצם גלום היתרון שבאיחוד תיקים. אולם, להליך זה תנאים נוקשים (גם כלכלית וגם התנהגותית) שלא כל חייב יכול לעמוד בהם. אם לא, חייבים רבים יהיו חייבים לבחור בהכרזה על פשיטת רגל.
איחוד תיקים- דוגמא
נניח שיש שלושה תיקים בהוצאה לפועל וסך כל סכומם הוא מאה אלף שקלים, כאשר תיק אחד מהם עומד על 60 אלף שקלים, אם רשם ההוצאה לפועל יקבע שהחייב ישלם כל חודש סכום של 500 שקלים לתיק האיחוד, אזי התיק הגדול יקבל 60 אחוזים מ- 500 השקלים, כלומר, 300 שקלים בחודש וכן הלאה.
מהי המטרה של איחוד תיקים?
המטרה של איחוד תיקים היא למנוע מצב של צווי תשלומים עבור כל תיק ותיק בנפרד. הרי האלטרנטיבה לתיק האיחוד היא צו תשלום לגבי כל תיק ותיק בנפרד, במצב זה אפשר להגיע לתשלום חודשי שהוא אינו הגיוני (אלפי שקלים בחודש כשקיימים נניח, 10 תיקים).
האם ההוצאה לפועל נוטה לאשר איחוד תיקים?
כיום הנטייה של ההוצאה לפועל היא לאשר פחות ופחות תהליך של איחוד תיקים, כאשר מדובר בחובות גדולים (מעל 200 אלף שקלים), וזאת משום שהחובות לא ייפרעו לעולם. במצבים כאלה ההמלצה היא ללכת להליך של פשיטת רגל אישית, כאשר בסוף ההליך החייב יקבל הפטר והחובות ימחקו.
לרוב נראה מצבים של איחוד תיקים כשמדובר בחובות שאינם גדולים.
שורה תחתונה- איחוד תיקים הוא פתרון לחובות שאינם גדולים. אם יש לכם כמה וכמה תיקים בהוצאה לפועל ואתם מתלבטים מה לעשות, יש לפנות ולהתייעץ עם מומחים בנושא על- מנת לקבל עזרה עם ההחלטה.
פנו לחברת אובליגור ונמצא את הפתרון המתאים ביותר עבורכם.